WEBLOG

Ik ben niet bioloog geworden omdat ik zo veel van de natuur hield. Ik wilde weten hoe het leven is ontstaan, hoe het heelal is ontstaan en waarom er niet niets is. Maar helaas, na alle studie heb ik begrepen dat ik er nooit achter zal komen.

Verder lezen...

Ik studeerde biologie in de tijd van de ‘the selfisch gene’ van Richard Dawkins en ‘Sociobiology’ van E. O. Wilson. Hun theorieën vatte ik samen als volgt:
De genen die zijn overgebleven door de evolutie, zijn de genen die zorgen dat je zo veel mogelijk vruchtbare nakomelingen krijgt. De genen sturen gevoelens (instincten). Als je iets doet wat goed is voor je genen voel je je prettig, als je iets doet wat slecht is voor je genen voel je je akelig. Als je bijvoorbeeld te weinig eet, dan voel je honger. Als je eet voel je je weer goed.

Verder lezen...

Welke eigenschappen de mens zal hebben in de verre toekomst is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Als we dna kunnen knippen en verplaatsen zijn de mogelijkheden enorm.
Maar over de nabije toekomst is wel wat te zeggen. Zolang de eigenschappen van de nieuwe mensen nog afhankelijk zijn van de eigenschappen van hun ouders, zeggen de eigenschappen van die ouders iets over de eigenschappen van de nieuwe mensen.

Verder lezen...