WEBLOG

Ik ben bioloog en illustrator. Hoe is het zo gekomen?
Aan het eind van de middelbare school moest ik een keuze maken. Wat ging ik studeren? Mijn vader was een wiskundige, ik hield van wiskunde, biologie en tekenen. Mijn oudste broer studeerde wiskunde. Hij haalde alles cum laude, dus het leek me niet verstandig om wiskunde te gaan studeren. Ik kon het alleen maar slechter doen.

Verder lezen...

Vlak na zijn studie nam mijn man een praktijk over van een dierenarts die de reguliere diergeneeskunde combineerde met homeopathie en acupunctuur. Mijn man wilde die zogenaamde geneeswijzen niet gebruiken. Hij probeerde mensen die om homeopathie vroegen te overtuigen met argumenten. Bij echte gelovigen lukt dat niet. Zij zochten een andere dierenarts.

Verder lezen...

Mijn vader kon aan het eind van de eerste klas (groep 3) zo goed lezen en rekenen dat hij de tweede klas mocht overslaan. Hij kwam bij zijn oudste broer in de klas. Mijn vader maakte expres fouten in zijn proefwerken. Waarschijnlijk om zijn broer te vriend te houden. Het is al erg genoeg als je kleine broertje bij je in de klas zit, als hij ook nog betere cijfers haalt, is dat helemaal moeilijk te verkroppen.

Verder lezen...